Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Prelungirea Ghencea: Porțiunea dintre strada Brașov și terminalul tramvaiului 41, lărgită la două benzi pe sens. PMB a semnat contractele și pentru ultimele două tronsoane

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 mai 2024

Primăria Capitalei a deschis luni circulația, la două benzi pe sens, pe bulevardul Ghencea, tronsonul situat de la intersecția străzii Brașov până la terminalul tramvaiului 41. De asemenea, municipalitatea a încheiat contractele pentru modernizarea ultimelor două tronsoane, cuprinse între Râul Doamnei și Centura Capitalei. 

„Ciot cu ciot se face lot” se spune într-o vorbă rostogolită printre pasionații de infrastructură. După ce anul trecut a inaugurat tronsonul de 700 metri dintre strada Brașov și strada Râul Doamnei, în cadrul proiectului de extindere la două benzi pe sens a bulevardului Prelungirea Ghencea, Primăria Capitalei a deschis luni circulația și pe porțiunea de la intersecția străzii Brașov până la terminalul tramvaiului 41.

Ultimele două tronsoane, lăsate pe mâna unui constructor privat

Lucrările pe aceste două porțiuni au fost efectuate de către compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, iar ritmul a fost extrem de lent din cauza incapacității constructorului și a problemelor de finanțare.

Acum, după ce s-a fript pasând lucrarea către TCM, Primăria va continua proiectul cu un constructor privat. Aflat luni pe porțiunea proaspăt inaugurată, primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că municipalitatea a încheiat contractul cu asocierea dintre Bog’Art și Concelex.

Valoarea proiectului este estimată la 336 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din bugetul Primăriei Capitalei. Investiția presupune și realizarea unei noi linii de tramvai, dar și a unei parcări de tip park&ride cu o capacitate de 300 de locuri.

Noua artera, în lungime de aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW