Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Pregătiri pentru valul 5 la Ministerul Sănătății: Vom avea medicamente virale pentru circa 250.000 de pacienți

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2022

Alexandru Rafila a anunțat, la finalul ședinței de Guvern, că autoritățile urmează să dea miercuri autorizațiile de urgență pentru cele două medicamente antivirale ce vor fi folosite pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Ministrul Sănătății susține că acestea vor ajunge în România cel mai devreme la finalul lunii ianuarie.

Vor beneficia pacienții aflați la risc, cu comorbidități, care, în cazul infecției, vor primi aceste antivirale încă din primele zile de boală. Ele nu sunt necesare pentru toate persoanele infectate, pentru că medicația antivirală trebuie utilizată cu prudență și după un anumit algoritm de investigații care se adresează pacienților care îl pot primi”, a explicat Alexandru Rafila, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Este vorba de Molnupiravir și Paxlovid, produse de două companii farmaceutice americane, potrivit ministrului Sănătății.

Suntem contracronometru, primul pe care îl vom avea disponibil îl vom pune la dispoziția pacienților evaluați în centrele de evaluare. Sper ca, până la finalul lunii, să avem unul dintre cele două produse. Ne pregătim cu medicație virală pentru circa 250.000 de pacienți”, a adăugat Rafila.

Totodată, Alexandru Rafila a precizat că antiviralele nu se vor găsi în farmacii.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW