Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Prefectul Toni Greblă încearcă să combată traficul de droguri în Capitală: Acest flagel nu dispare de la sine

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 august 2022

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, încearcă să intensifice combaterea traficului de droguri și prevenirea consumului de substanțe interzise în Municipiul București prin convenirea unor protocoale de colaborare între mai multe instituții ale statului, printre care și Inspectoratul Școlar. 

„Hotărârea a fost luată la propunerea prefectului Toni Greblă, având în vedere creșterea alarmantă, în Municipiul București, a traficului de droguri și a consumului de astfel de substanțe, în special dependența, dar și intensificarea pieței ilicite de droguri, cu precădere la grupa de vârstă 16-34 ani”, se arată pe pagina oficială a Instituției Prefectului Municipiului București, într-o postare de marți, 30 august.

Astfel, Greblă a anunțat că, între Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Inspectoratul Școlar, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Regională Vamală, în termen de 30 de zile, va fi convenit un protocol de colaborare, în care vor fi stabilite măsuri pentru eficientizarea combaterii și prevenirii consumului de droguri.

Totodată, Prefectura Municipiului București și serviciile publice deconcentrate din Capitală, cu atribuții în prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, își vor coordona activitățile, în limita competențelor și în acord cu Strategia națională în domeniul drogurilor 2022-2026.

Mai mult, între Prefectura Municipiului București și Instituția Prefectului – Județul Ilfov va fi încheiat un protocol de colaborare, astfel încât acțiunile de prevenire și combatere a traficului și consumului de droguri să se desfășoare unitar, coordonat și mai eficient.

„Am decis să convoc ședința de astăzi a Colegiului Prefectural pentru a aborda una dintre temele cele mai importante și de mare responsabilitate pentru noi, autoritățile din Capitală. Având în vedere necesitatea combaterii eficiente a traficului de droguri și de prevenire a consumului, de tratare a dependenței și de reintegrare socială, din datele pe care le am la dispoziție, am constat că, la nivelul Municipiului București, este necesară o creștere a capacității de reacție a instituțiilor specializate față de traficul și consumul de droguri. Trebuie să ne luptăm pentru binele copiilor noștri, pentru sănătatea și viitorul lor, astfel încât societatea, în general, și tinerii, în special, să conștientizeze că acest flagel nu dispare de la sine”, a declarat prefectul Toni Greblă.

Sursa foto: Instituția Prefectului Capitalei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW