Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Prefectul de Giurgiu, Florentina Stănculescu, s-ar afla de aproape doi ani în incompatibilitate, acuză Agenția Națională de Integritate

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 10 iulie 2024

Prefectul județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, s-ar afla în stare de incompatibilitate de aproape doi ani de zile, aceasta deținând în paralel cu funcția administrativă și funcția de vicepreședinte al PSD Giurgiu, acuză Agenția Națională de Integritate (ANI).

„Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 noiembrie 2022, întrucât, exercită funcția de vicepreședinte al unui partid politic simultan cu deținerea funcției publice din cadrul Consiliului Județean Giurgiu, încălcând astfel prevederile art. 98, alin (2) din Legea nr. 161/2003”, a transmis ANI miercuri, 10 iulie.

Florentina Stănculescu a fost numită de Guvern pe 27 ianuarie 2022 în funcția de prefect de Giurgiu. Anterior, ea lucrase în CJ Giurgiu încă din 2004 ca șef Serviciu Buget Finanțe, ca Director Executiv dar și pe postul de consilier.

Miercuri, ANI a constatat starea de conflict de interese și în cazul primarului municipiului Timișoara, Dominic Fritz. Inspectorii de Integritate susțin că edilul ar fi emis un act administrativ în beneficiul firmei unei persoane de la care a împrumutat bani în timpul campaniei electorale din 2020. Mai multe detalii, aici.

Sursa foto: Facebook / Florentina Stănculescu

Comentarii