Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Prefectul Capitalei: Rata de infectare în București a ajuns la 6,22 de cazuri la mia de locuitori

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 martie 2021

Rata de infectare din Municipiul București a ajuns la 6,22 de cazuri la mia de locuitori, iar prefectul Capitalei a anunțat că cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență (CMBSU).

Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri (n.r. luni), aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine (n.r. miercuri)”, a declarat Alin Stoica, potrivit Agerpres.

În cadrul ședinței Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență ar putea fi luată o decizie în ceea ce privește intrarea în carantină a Capitalei sau impunerea unor noi restricții de circulație.

Pragul stabilit de autorități în funcție de care poate fi decisă plasarea unei localități în carantină este de 6 cazuri/mia de locuitori.

Ce propuneri sunt luate în calcul

Scenariul propus de Ministerul Sănătății este cel în care Capitala și județul Ilfov intră împreună în carantină, au precizat surse politice pentru MainNews.ro.

Prim-ministrul Florin Cîțu, în schimb, nu este de acord cu varianta propusă de Minister și ar lua în calcul alte două scenarii.

Unul dintre ele ar fi limitarea circulației în Capitală după ora 18:00, iar persoanele care se vor deplasa după ora menționată vor fi nevoite să prezinte o declarație pe proprie răspundere. De asemenea, centrele comerciale vor fi închise.

Al treilea scenariu luat în calcul ar fi limitarea circulației în weekend-uri.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW