Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Prefectul Capitalei: O să acționăm în instanță Primăria Sectorului 5 / Când vor fi adoptate noi restricții în București

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 martie 2021

Prefectul Capitalei susține că așteaptă ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), convocată joi, pentru a putea lua în calcul noi restricții în Capitală. În ceea ce privește măsurile de prevenire a infecției cu COVID-19 anunțate de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, Alin Stoica a anunțat că le va ataca în instanță.

Imediat după ce avem cadru legal și Hotărâre de Guvern, da. Ședința(n.r. CMBSU) depinde de hotărârile din ședința de Guvern”, a declarat Alin Stoica, joi dimineață, fiind întrebat dacă va convoca ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență(CMBSU).

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, anunța miercuri că a dispus mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19, pentru „a preveni o carantinare totală a Capitalei”.

La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziţii care nu sunt legale. Aseară(n.r. miercuri) am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă, astăzi de dimineaţă(n.r. joi), în faţa refuzului respectiv, o să acţionăm în instanţă. Şi o să informăm şi Primăria să ştie că dispoziţiile respective sunt suspendate”, a anunțat prefectul Capitalei.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: UPDATE Piedone anunță că impune o serie de restricții în Sectorul 5/ Prefectura Capitalei cere revocarea măsurilor

Alin Stoica a precizat că analiza efectuată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București arată că cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2 se produc în rândul populației active.

Măsurile propuse de DSP sunt justificate: pentru transportul în comun, accesul și aglomerația din magazine. Datele pe care le-au furnizat ne arată că infectarea se produce în populația activă. Conform analizei DSP, sunt puține infectări la persoanele de sub 10 ani”, a adăugat Alin Stoica.

În plus, prefectul susține că una dintre măsurile necesare pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 ar fi mărirea capacității de vaccinare.

Va trebui să găsim, pe lângă resursele materiale, și resursele umane. Va trebui să mărim capacitatea de vaccinare, iar perioada de imunizare a populației să se termine în septembrie. Vom colabora cu DSP să le oferim tot suportul și sprijinul să găsească baza materială, să facă un plan de resurse într-o săptămână, cât și un plan operațional”, susține prefectul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW