Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Prefectul Capitalei: Nu există un pericol iminent în Sectorul 1 pentru a se institui starea de alertă. Voi continua să caut soluții

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2021

UPDATE Prefectul Alin Stoica a declarat, joi, că Primăria Sectorului 1 își va asuma plata sortatorilor în mod direct, pentru a scuti compania Romprest de a efectua aceste plăți.

Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile. Al doilea sortator, Iridex ne-a anunţat că ar urma să suspende relaţia cu Romprest, lucru care ar fi putu crea un blocaj, dar Primăria îşi asumă şi relaţia cu Iridex Am cerut Agenţiei de Mediu şi Gărzii de Mediu să monitorizeze zilnic situaţia şi să anunţe de îndată în cazul în care apar ameninţări pentru populaţie, pentru a putea lua măsuri imediat”, a declarat prefectul.

Știrea inițială

Prefectul Capitalei susține că nu există un pericol iminent pentru a institui starea de alertă în Sectorul 1, așa cum solicitase primarul Clotilde Armand. Alin Stoica susține că va prezenta o soluție pentru a rezolva scandalul provocat de neînțelegerile dintre administrația locală și compania de salubritate.

În această dimineaţă, am primit documentaţia şi nota de constatare(n.r. de la Garda de Mediu). Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiţie prevăzute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. Ameninţarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgenţă, excepţionale pentru înlăturarea situaţiei”, a declarat Alin Stoica, joi, citat de News.ro.

Prefectul Capitalei susține că va continua să caute soluții pentru a rezolva conflictul dintre Primăria Sectorului 1 și compania Romprest.

Există disfuncţionalităţi în serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea şi de aceea eu voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria Sectorului 1 şi cu prestatorul în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic. Sper ca în scurt timp(…)să vin către populaţie în general şi către locuitorii sectorului 1 care aşteaptă o rezolvare, să vin cu o altă soluţie. Prima soluţie nu a funcţionat în care şi prestatorul ar fi fost de acord. Încercăm să găsim o soluţie care să nu implice acordul prestatorului de serviciu”, a adăugat prefectul Capitalei.

Alin Stoica a fost întrebat cum a reacționat primarul Clotilde Armand în momentul în care i s-a comunicat că nu se impune declararea stării de alertă în Sectorul 1.

Eu am fost în legătură tot timpul cu toate părţile, inclusiv cu doamna primar. Având în vedere că acestea sunt prevederile legale, nu am cum să trec peste ele. Conform declaraţiilor prestatorului, această prestează mereu şi e vorba de incapacitatea sortatorului”, a răspuns prefectul.

CITEȘTE ȘI: Clotilde Armand: În contractul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 există obligația continuității serviciului, indiferent dacă facturile sunt plătite sau nu

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW