Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Prefectul Capitalei nu exclude adoptarea de noi măsuri de restricție, dacă vor fi solicitate de autoritățile sanitare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 martie 2021

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, duminică, înainte de ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă că, dacă autoritățile sanitare vor recomanda adoptarea de noi măsuri de restricție, acestea vor fi luate.

„Suntem într-o situaţie destul de delicată. Suntem înconjuraţi de carantină, în judeţul Ilfov majoritatea localităţilor au intrat acolo. Judeţul Ilfov a cerut sprijinul Poliţie Capitalei pentru organizare filtrelor între Ilfov şi Bucureşti. Este o activitatea destul de intensă şi necesită forţe multe. Vom monitoriza şi indicele de infectare. Ştiţi foarte bine că deja este presiune foarte mare pe sistemul sanitar. S-au suplimentat paturile la ATI, însă este în continuare aflux mare de pacienţi şi dacă va fi cazul, noi suntem în constantă legătură cu autorităţile sanitare şi dacă ne vor semnala că trebuie să introducem şi alte măsuri, sigur că o vom face. Nu avem acum alte măsuri de luat în calcul, dar în măsura în care ni se vor indica aceste măsuri ca fiind utile pentru menţinerea sub control a situaţiei, atunci le vom lua, dar aşteptăm autorităţile sanitare să o facă”, a declarat, duminică, prefectul Capitalei.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, sâmbătă, 112 decese și 6.096 de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.618. Dintre acestea, 1.324 sunt internate la ATI, cu 11 mai multe decât în ziua precedentă.

Numărul total de cazuri a ajuns astfel la 892.848, dintre care 22.132 de persoane au decedat, iar 803.226 au fost declarate vindecate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/prefectul-capitalei-nu-exclude-adoptarea-de-noi-masuri-de-restrictie-daca-vor-fi-solicitate-de-autoritatile-sanitare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW