Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Prefectul Capitalei intervine în „războiul gunoaielor” din Sectorul 1: Ambele părți sunt de acord să facă eforturi comune pentru a menține serviciile funcționale

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 iunie 2021

Prefectul Capitalei a declarat că Primăria Sectorului 1 și compania Romprest sunt de acord să facă „eforturi comune pentru a menține serviciile funcționale”, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții celor două părți implicate în scandal. 

Ambele părţi declară că sunt de acord să facă eforturi comune pentru a menţine serviciile funcţionale”, a declarat Alin Stoica, la finalul întâlnirii ce a avut loc la Prefectura Capitalei.

Romprest ar urma să revină cu un răspuns în cursul zilei de marți sau, cel târziu, miercuri dimineață, a mai precizat prefectul.

În ceea ce privește solicitarea primarului Clotilde Armand de a se institui stare de alertă în Sectorul 1, Stoica a afirmat că nu a fost încă luată o decizie, pentru că nu a primit toate informațiile necesare de la Garda de Mediu.

Serviciile publice de salubritate trebuie asigurate în mod constant. Prestatorul nu poate opri asigurarea serviciilor. Oprirea acestor servicii şi oprirea colectării nu poate să ducă decât la concluzia că într-adevăr serviciile de salubritate, de utilitate publică, intră în colaps, ceea ce ar determina necesitatea unei măsuri rapide”, a adăugat Alin Stoica.

Facturi publicate de ambele părți

După ce Primăria Sectorului 1 a publicat, luni seară, 13 facturi achitate de actuala administrație, în perioada 16 noiembrie 2020 – 25 mai 2021, în valoare totală de 23,7 milioane de lei, compania Romprest a revenit și a publicat alte 21 de facturi emise în perioada iulie 2020-martie 2021, în valoare de 116,5 milioane de lei, ce ar fi neachitate.

Cele mai vechi facturi aferente prestațiilor din anul 2020 înregistrează întârzieri la plata de peste 200 de zile, ceea ce înseamnă penalități de întârziere pentru soldul datorat de peste 12 milioane de lei”, potrivit unui drept la replică postat pe site-ul Romprest.

Facturile achitate de Primărie pot fi consultate aici, în timp ce facturile publicate de Romprest pot fi consultate aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW