Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Prefectul Capitalei cere în instanță anularea dispoziţiilor prin care Clotilde Armand s-a desemnat manager de proiect

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 noiembrie 2022

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a sesizat instanța de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziții prin care Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcția de manager de proiect și prin care și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%.

„Urmare a exercitării controlului de legalitate efectuat și având în vedere raportul Agenției Naționale de Integritate, Prefectul Capitalei a sesizat Tribunalul București, solicitând anularea dispozițiilor nr. 715/18.02.2022, 1708/06.05.2022, 2156/07.06.2022, 2517/05.07.2022 și 2853/01.08.2022 ca fiind nelegale. Menționăm că efectele dispozițiilor sus-menționate sunt suspendate până la soluționarea definitivă a cauzei”, a transmis Prefectura Capitalei.

Clotilde Armand, acuzată de incompatibilitate

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzată de Agenția Națională de Integritate de incombatibilitate, după ce s-a numit pe sine în postul de manager al unui program derulat prin fonduri europene. Inspectorii ANI au sesizat parchetul general.

ANI o acuză pe Clotilde Armand de semnarea a cinci dispoziții de primar prin care s-a numit manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, funcție din care a obținut 18.720 lei.

„Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”, au transmis reprezentanții ANI.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la săvârșirea de către Clotilde Armand a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, ANI a sesizat Instituția Prefectului cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a alte patru dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile.

Armand: A ieșit prefectul PSD să-și conteste propriul act

Replica Primarului Sectorului 1 nu s-a lăsat prea mult așteptată.

„A ieşit prefectul PSD să-şi conteste propriul act ca să-l apere pe primarul Diamantelor (n.r. – Daniel Tudorache) – cel care a făcut sesizarea împotriva mea la ANI. Unde aţi mai pomenit aşa ceva?! Bun. Hai să prezentăm nişte fapte, să le demonstrăm cu legea în mână că sunt penibili”, afirmă Armand

Clotilde Armand a dat publicității și un document prin care preia direct coordonarea proiectului de prevenire a corupţiei în Primăria Sectorului 1 şi care a fost avizat pentru legalitate, pe 8 martie 2022, de către Prefectul Capitalei.

„Cu alte cuvinte, reprezentantul în teritoriu al Guvernului PSD-PNL nu a găsit nimic în neregulă ca eu, primarul Sectorului 1, să conduc un proiect din fonduri europene şi nu a contestat dispoziţia în instanţă. ‘La data examinării legalităţii, nu au fost reţinute elemente care să conducă (…) la atacarea acestora la instanţa de contencios-administrativ,’ se arată în răspunsul Instituţiei Prefectului”, afirmă Clotilde Armand.

„Acesta este doar unul dintre documentele oficiale pe care le deţin şi cu ajutorul cărora voi demonstra că toată această hărţuire este un scenariu prost scris de către cei care vor ca banii Sectorului 1 să revină la firmele de partid. Este o dovadă clară că PNL şi PSD au intrat în campania electorală cu ajutorul presei aservite şi a instituţiilor publice pe care le controleză. Totul cu un singur scop: remufarea la resursele financiare ale bugetului local. Dragi liberali şi social-democraţi, vă anunţ că nu voi ceda acestor presiuni şi voi continua reforma pe care am început-o pentru a scoate corupţia din administraţia locală a Sectorului 1”, spune Clotilde Armand.

Sursa foto: Instituția Prefectului Capitalei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW