Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Predoiu, după reuniunea Consiliului JAI: Ar fi bine ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 26 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, după ce a participat la reuniunea  informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) că ar fi ideal ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România.

În caz contrar ar fi create duble standarde în mecanismele de absorbție de la nivelul țărilor, susține ministrul Justiției.

Ar fi bine ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România, inclusiv în domeniul fondurilor europene. Altfel, ajungem la duble standarde în mecanismele de absorbție. În marja ședinței am avut bilaterale cu miniștrii și delegațiile Germaniei, Suediei și Poloniei. Am mai avut, de asemenea, discuții tête-à-tête cu miniștrii Finlandei, Croației și Austriei, precum și cu comisarul pentru Justiție, Didier Reynders”, spune Predoiu.

Cătălin Predoiu a participat la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată la Zagreb, Croația. Ministrul Justiției susține că a discutat cu omologii săi despre problemele aflate pe agenda europeană.

Aceste convorbiri au vizat agenda JAI. Nu am discutat de această dată nimic despre MCV, am dorit în mod special să începem cu problemele aflate pe agenda europeană, pentru că este foarte mult de făcut pentru Justiție în toate țările europene. Independența Justiției, spațiul de libertate, securitate și Justiție din UE sunt principalele valori care diferențiază pozitiv construcția europeană pe plan global. De aceea, ele trebuie protejate și consolidate printr-o permanentă modernizare și rafinare”, a mai afirmat Predoiu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW