Friday, May 14, 2021
Jurnalism corect


Predoiu, după întâlnirea cu Zuckerman: Suntem interesaţi de soluţiile şi modelele de digitalizare folosite în sistemele de justiţie din SUA şi democraţiile occidentale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 iulie 2020 Etichete: ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut, miercuri, o întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman la sediul Ministerului Justiției. Cei doi oficiali au discutat despre combaterea infracţiunilor financiare, a criminalităţii informatice, traficului de persoane, cât şi pe digitalizarea Justiţiei. Predoiu a afirmat, la finalul întâlnirii, că România este interesată de „soluţiile şi modelele de digitalizare folosite în sistemele de justiţie din SUA şi democraţiile occidentale”.

Întâlnirea de lucru s-a înscris în cadrul cooperării instituționale dintre Ministerul Justiției și Ambasada SUA de la București și s-a axat pe combaterea infracțiunilor financiare, a criminalității informatice, traficului de persoane, dar și pe digitalizarea Justiției.

„Ministerul Justiției își continuă demersurile pentru a coagula un front mai larg interinstituțional intern și extern de combatere a traficului de persoane și crimei organizate și de a capacita orice resurse instituționale și expertiză în acest domeniu. Suntem, de asemenea, interesați de soluțiile și modelele de digitalizare folosite deja în sistemele de justiție din SUA și alte democrații occidentale. Sectorul companiilor private, inclusiv cele românești, deține o importantă expertiză în acest domeniu și trebuie avut în vedere într-un parteneriat public-privat pentru digitalizarea Ministerului Justiției, dar și a instituțiilor subordonate, a Ministerului Public, dar și a serviciului public judiciar. Soluțiile digitale trebuie să fie integrate, pentru ca instituțiile să poată comunica și coopera digital fără bariere și blocaje”, a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întrevederii.

De asemenea, ambasadorul Adrian Zuckerman a lăudat eforturile neobosite ale ministrului de a corecta regresele înregistrate în aplicarea statului de drept sub guvernul anterior şi de a transforma măsurile de luptă împotriva traficului de persoane într-o prioritate, conform unui comunicat de presă al Ambasadei SUA la București.

„Ministrul Predoiu este lider în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate. Îi suntem recunoscători pentru dedicare”, a spus Zuckerman.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • […] Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut, miercuri, o întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman la sediul Ministerului Justiției. Cei doi oficiali au discutat despre combaterea infracţiunilor financiare, a criminalităţii informatice, traficului de persoane, cât şi pe digitalizarea Justiţiei. Predoiu a afirmat, la finalul întâlnirii, că România este interesată de „soluţiile şi modelele de digitalizare folosite în sistemele de justiţie din SUA şi democraţiile occidentale”. Mai multe AICI. […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW