Monday, November 30, 2020
Jurnalism corect


Predoiu, după ce recursul compensatoriu va fi abrogat: O sa merg la CEDO în primul rând/ Vreau să creștem numărul de locuri de detenție

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 3 decembrie 2019 Etichete: , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, marți, după adoptarea în Comisia juridică a Camerei Deputaților a proiectului de abrogare a recursului compensatoriu, măsurile pe care urmează să le pună în aplicare. De asemenea, Predoiu a declarat că starea de siguranță a cetățenilor nu este de discutat și de negociat.

„La CEDO o să merg în primul rând, să informez de ce s-a ajuns la această lege şi ce avem de făcut mai departe în sistemul penitenciar. În primul rând, vrem să creştem numărul de locuri de detenţie şi, mai ales, să îmbunătăţim calitatea lor, să facem o evidenţă clară a acelor spaţii care nu prezintă condiţii decente de detenţie şi să intervenim asupra lor. Este nevoie de un management mult mai aplicat în sistemul penitenciar cu privire la remedierea acestor condiţii de detenţie. În al doilea rând, să punem pe picioare sistemul de probaţiune, care, la ora aceasta, este mai mult formal decât efectiv, nu este eficient. (…) Starea de siguranţă a cetăţenilor nu este de discutat şi de negociat”, a spus Predoiu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă Ministerul Justiției va primi mai mulți bani de la buget pentru investiții în penitenciare, Predoiu a răspuns:

„Am avut discuţii cu domnul prim-ministru şi în cadrul Guvernului s-a discutat despre suplimentarea acestor investiţii, urmează să se facă proiectul de buget. Am solicitat o situaţie exactă a acestor spaţii care au nevoie de remedieri”.

Ministrul a negat că a avut discuții cu Ludovic Orban pe tema recursului compensantoriu.

„Nu era niciun motiv de discuţie în contradictoriu, pentru simplul fapt că noi nu am susţinut lucruri diferite. Întotdeauna noi (…) am spus că vom aplica acest program de guvernare. Nu ştiu de ce s-a speculat această chestiune, poate pentru faptul că eu am subliniat reticenţa mea faţă de o ordonanţă de urgenţă, dar asta a fost ca urmare a unei întrebări a presei. Întotdeauna am spus că prefer o lege adoptată în Parlament, aşa a spus şi premierul întotdeauna şi la învestitură şi după. (…) Susţin abrogarea recursului compensatoriu printr-o lege, asta am spus şi astăzi, asta am spus şi ieri, asta am spus acum o lună de zile, aici”, a explicat ministrul Predoiu.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW