Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Predoiu, despre retragerea lui Toader din Comisia de la Veneția: E un caz fără precedent și o premieră. Cererea este un semnal

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Propunerea de revocare a lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția, ca urmare a deciziei CEDO în cazul Kovesi, este discutată, joi seara, de Guvern. Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a precizat că este un caz fără precedent, punându-se la îndoială credibilitatea Guvernului privind independența magistraților.

„Am înaintat propunerea de a solicita Comisiei sa faca aplicarea prevederilor statutare, exista o procedura mai speciala acolo. Din nefericire, este un caz fara precedent si o premiera, motivatia fiind aceea ca, in considerarea efectelor deciziei CEDO, se pune in cauza credibilitatea angajamentului Guvernului Romaniei fata de independenta procurorilor. (…) Acest guvern nu va atenta in niciun fel la independenta justitiei, la independenta procurorilor si isi va urma obiectivele in domeniul justitiei in acord cu standardele europene, deci este un semnal aceasta cerere pe care inteleg ca Guvernul Romaniei o va face catre Comisia de la Venetia de a face aplicarea prevederilor statutare ale Comisiei”, a declarat Cătălin Predoiu, la începutul ședinței de guvern.

Propunerea de eliberare din funcția de membru al Comisiei de la Veneția a lui Tudorel Toader vine ca urmare a deciziei CEDO prin care s-a stabilit că prin revocarea Laurei Codruța Kovesi s-a încălcat dreptul la un proces echitabil și la libera exprimare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW