Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Predoiu, despre crimele de la Constanţa: Poliţiştii au demonstrat o foarte bună acuitate în a face legături între anumite elemente disparate la începutul acestui caz

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 septembrie 2024 Etichete: ,

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a comentat crimele din Constanţa, subliniind că poliţiştii au dat dovadă de „o foarte bună acuitate în a face legături între anumite elemente disparate la începutul acestui caz.”

”Legat de cazuri în anchetă, nu dau detalii. Tot ce pot să vă spun este că astfel de detalii vor fi date de către IGPR în colaborare cu Parchetul şi pot, de asemenea, să vă mai spun cu certitudine că poliţiştii au demonstrat o foarte bună acuitate în a face legături între anumite elemente disparate la începutul acestui caz. Mai multe pe parcursul anchetei vor oferi poliţiştii şi procurorii, nu ministrul”, a declarat Cătălin Predoiu.

Joi, Predoiu a fost întrebat despre aceste crime. Întrebat dacă intenționează să trimită Corpul de Control la Constanţa, ministrul a răspuns: „Voi trimite Corpul de Control ori de câte ori se justifică. Nu am avut niciodată ezitări în astfel de cazuri. (…) Dacă va fi necesar, voi trimite Corpul de Control. Totuși, ancheta este în desfășurare. Ce pot spune, pe baza informațiilor pe care le am, este că poliţiştii au reușit să facă rapid conexiuni între elemente disparate din acest dosar. Acum există și o colaborare cu Parchetul. IGPR și Poliția Română au instrucțiuni să comunice transparent și să ofere informații, în măsura în care ancheta permite. (…) Aștept o informare de la IGPR și voi decide în funcție de aceasta. În momentul de față, cred că atât poliţiştii, cât și procurorii trebuie să pună cap la cap toate detaliile obținute.”

Predoiu a adăugat că polițiștii investighează toate posibilele legături între acest caz și alte cazuri nerezolvate sau aflate în derulare.

Un bărbat a fost arestat preventiv, fiind suspectat că a ucis două femei în Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Sadîc Zafer, a declarat marți, într-o conferință de presă, că un bărbat și o femeie au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind suspectați de implicarea în uciderea a două femei, ale căror cadavre au fost descoperite în stare avansată de descompunere pe 2 iulie și 4 septembrie.

„Se pare că ambele victime au fost ucise în același mod de aceeași persoană. Încă nu cunoaștem cu certitudine cauza morții, deoarece starea avansată de putrefacție a împiedicat medicii legiști să determine cauza exactă. La una dintre victime nu avem încă toate rezultatele histopatologice și toxicologice. Cert este că, în timpul investigațiilor, s-a stabilit că inculpatul, care are un cazier bogat încă din minorat, a încercat să obțină bani și bunuri de la cele două victime prin mijloace frauduloase”, a precizat Sadîc Zafer.

El a mai menționat că bărbatul a cunoscut victimele prin anunțuri online legate de servicii sexuale.

„Le-a întâlnit pe victime prin intermediul unei platforme online care promovează servicii sexuale. Prima victimă pare să fi fost ucisă pe 2 iulie 2024, în locuința ei din Mamaia, iar a doua, pe 27 august 2024, în Năvodari, în locuința în care era găzduit de femeia care a fost și ea reținută în dosar”, a explicat Zafer.

Anchetatorii au mai stabilit că după ce le-a omorât, bărbatul a furat mașinile victimelor.

foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii