Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Precizările Prefecturii Capitalei: Unde se pot vaccina bucureștenii și care sunt persoanele eligibile în etapa a doua

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 ianuarie 2021

Prefectura Capitalei a venit cu precizări în ceea ce privește etapa a doua a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. În primă fază vor fi deschise 8 centre cu 23 de puncte de vaccinare, iar procesul de administrare al serului va debuta pe 18 ianuarie. Primele persoane imunizate vor fi vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale, potrivit unui comunicat de presă.

În categoria vârstnicilor din centrele rezidențiale intră un număr de 2026 de persoane și 352 de angajați ce deservesc acele locații, vaccinarea fiind efectuată de echipe mobile.

În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice intră orice persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni:  diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Care sunt centrele de vaccinare din Capitală

Spitalul Clinic Colțea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Calea Dudești, nr.104-122, București

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Calea Floreasca, nr. 8, București

Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr Matei Balș – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, București

Institutul Peneumofiziologie Marius Nasta – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Șoseaua Viilor, nr.90, București

Spitalul Obregia – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Aleea Argeșelu, nr.8, București

Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Strada Panduri, nr.22, București

Spitalul Universitar de Urgență – 2 centre cu cinci puncte de vaccinare / Splaiul Independenței, nr.69, București.

Facem mențiunea că, pentru perioada următoare, au mai fost stabilite un număr de alte 29 centre de vaccinare, comunitare, în cadrul cărora vor funcționa un număr de 140 puncte de vaccinare, amplasate în toate sectoarele capitalei, dintre care 12 centre cu 64 puncte de vaccinare sunt deja operaționalizate. Aceste centre urmează a fi deschise etapizat în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare”, a precizat Prefectura Capitalei.

Cum se efectuează programarea

Persoanele ce se încadrează în categoria persoanelor cu boli cronice se pot programa prin intermediul unui medic de familie, prin call-center, la numărul de telefon 021.9462 sau prin structurile de asistență socială la nivelul primăriilor de sector.

În cazul adulților cu vârsta de peste 65 de ani, aceștia se pot programa prin intermediul medicilor de familie, individual, prin intermediul platformei pusă la dispoziție de autorități, prin call-center, la numărul de telefon 021.9462 sau prin structurile de asistență socială la nivelul primăriilor de sector.

În cazul celor ce efectuează activități esențiale, aceștia se pot programa în baza propunerilor făcute de angajator.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW