Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Precizările Parchetului, după ce Clotilde Armand a acuzat că dosarul în care este acuzată de ANI de incompatibilitate este unul politic: Trei din patru procurori s-au transferat la alte instituții

By Ana Teșcan , in Justitie Politic Stirile zilei , at 13 martie 2024 Etichete: , ,

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a venit miercuri, 13 martie, cu precizări, după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a reclamat că au fost schimbați trei procurori în dosarul în care este acuzată de Agenția Națională de Integritate (ANI) de incompatibilitate.

Clotilde Armand, a anunțat luni, 11 martie, că i-a fost schimbată calitatea de suspect în inculpat în dosarul în care este acuzată de incompatibilitate de către ANI. Într-o postare pe Facebook, Armand a criticat această decizie și susține că este un dosar politic.

Parchetul Sectorului 1 a transmis că trei din patru procurori care au lucrat la dosarul primarului s-au transferat la alte instituții. Primul procuror care se ocupa de urmărirea penală a primarului Sectorului 1 a fost transferat la Parchetul Tribunalului București, al doilea a fost detașat la Consiliul Superior al Magistraturii, iar al treilea a fost și el transferat la Parchetul Tribunalului București, arată sursa citată.

Totodată, Clotilde Armand a acuzat și că fost anunțată „noaptea ca hoții” de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 „că se schimbă calitatea de suspect în inculpat”.

Context

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat, la sfârșitul lunii august, începerea urmăririi penale față de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Ea este acuzată de comiterea infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, după ce s-ar fi numit ilegal în funcția de manager al unui proiect finanțat prin fonduri europene.

ANI o acuză pe Clotilde Armand de semnarea a cinci dispoziții de primar prin care s-a numit manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, funcție din care a obținut 18.720 lei.

„Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”, au transmis reprezentanții ANI.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW