Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Poziție fermă a Austriei privind aderarea României la Schengen / Karl Nehammer spune că sistemul Schengen nu poate fi extins

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 7 martie 2024 Etichete: , ,

Cancelarul Austriei Karl Nehammer a declarat astăzi pe rețeaua X, că poziția fermă a Austriei privind aderarea României la Schengen rămâne „clară și neschimbată”. El a subliniat că sistemul Schengen nu funcționează în acest moment și, ca atare, nu poate fi extins. Nehammer se află la Congresul PPE de la București. 

Karl Nehammer, prezent la Congresul PPE de la București, a accentuat importanța parteneriatului economic dintre Austria și România și contribuția semnificativă a companiilor austriece la crearea de locuri de muncă în România. El a adus în discuție și românii care lucrează în sectoarele de îngrijire din Austria, „companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulți cetățeni români lucrează în profesii de îngrijire în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire”.

Cu toate acestea, a punctat că poziția Austriei cu privire la extinderea spațiului Schengen rămâne fermă și neschimbată.

În prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins”, a declarat Nehammer, într-o postare pe X.

 

În discursul pe care l-a susținut astăzi la Congresul PPE, Nehammer a vorbit despre problema antisemitismului din Europa, fenomen care capătă amploare tot mai repede, dar și despre granițele externe ale spațiului Schengen. Cancelarul austriei a punctat că Finlanda este amenințată de migrația ilegală din Rusia, cauza a războiului din Ucraina. Înaltul oficial a părut că își direcționează atenția mai degrabă spre procedurile de azil ce trebuie implementare pe teritoriul UE, decât pe aderarea României la spațiul Schengen.

În discursul său nu a făcut nicio referire la demersul României pentru accederea la Schengen.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii