Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Povestea liderului local care a dat BAC-ul la 42 de ani. Prim-vicepreşedintele PNL Vrancea: Am făcut meditații, nu mi-e rușine

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: , , ,

Un număr de 31.800 de candidați din promoțiile anterioare au susținut anul acesta examenul maturității. Printre aceștia se numără și prim-vicepreşedintele PNL Vrancea, Daniel Moroşanu, în vârstă de 42 de ani.

Liberalul a explicat cum a ajuns în această situație. Imediat după absolvirea clasei a VIII-a, liberalul s-a înscris la un liceu postliceal iar după doi ani a plecat în străinătate pentru a munci.

Daniel Moroşanu spune că își cunoaște limitele, că nu speră la o notă foarte mare la bacalaureat, dar că este hotărât să se înscrie și la facultate

 „A fost excelent. M-am prezentat la examenul de Bacalaureat la istorie, am fost pe subiect, să știți că am învățat, m-am pregătit cu speranța că voi lua o notă de trecere. Nu mă aștept la o notă foarte mare. Sunt mulțumit cu una de trecere și per total să am o medie care să-mi satisfacă această dorință, să am Bacalaureatul. Sincer, istoria mi-a plăcut mai mult. Nu pot să zic că la Limba și literatura româna nu m-am descurcat. Acum să vedem ce notă o să iau.

Toate provocările din ultimele zile, mai mult din partea media locală și centrală, m-au determinat, deși nu intenționam, să continui și să mă înscriu și la facultate. Sunt un tip ambițios, am capacitatea și voi face și dovada să merg la facultate. Nu mă pricep cu doctoratele, că nu vreau să ajung ca domnul Ponta să plagiez. Îmi știu limitele și îmi sunt suficient doar studiile superioare, facultate și licență.

 Am absolvit școala complementară de mecanici auto, tocmai datorită faptului că fac parte dintr-o familie modestă și am considerat, după terminarea a opt clase, că trebuie să-mi iau viața în propriile mâini și să fac ceva. Am urmat o școală postliceală complementară de doi ani, de mecanici auto, am absolvit cu diplomă. Nu am profesat în acel moment, pentru că era visul tuturor tinerilor, după ce îți termini studiile, să pleci în străinătate.

Am plecat pentru doi ani în Turcia. Am muncit la o firmă ca orice muncitor necalificat. După ce m-am întors în țară, visul oricărui tânăr era să plecăm spre Occident. Am plecat în Italia pentru doi ani, dar în intervalul de timp dintre Turcia și Italia am decis să mă căsătoresc, să fac o familie”, a explicat prim-vicepreședintele PNL Vrancea, la Digi24.

Liderul local recunoaște că a avut nevoie de meditații și spune că nu îi este rușine de acest lucru.

„M-am pregătit. M-am înscris și anul trecut, dar nu eram atât de pregătit și sigur. Am făcut meditații câteva ore, pentru recapitulare, la Română. Este bine să se predea la cursurile din timpul școlii ceea ce predau profesorii la meditații. Cred că ar trebui mai multă implicare și determinare din partea lor. Sunt foarte mulți care fac lucrul ăsta și pentru a nu mai face loc pentru meditații după ore. Dacă copii și-ar da mai mult interes în timpul orelor, cu siguranță n-ar mai avea nevoie de meditație. Nu mi-e rușine că am avut nevoie de meditații, pentru că a fost un interval destul de mare de când am absolvit, în 2016. Nu am avut timp să studiez foarte mult și am avut nevoie de pregătire”, a precizat liberalul.

Întrebat dacă adversarii politici au râs de el, prim-vicepreședintele PNL Vrancea a spus: „Cine, Marian «Portofel» (Oprișan – n.red.)? N-au râs de mine. Nu poate să râdă de mine. A distrus județul Vrancea. Sunt un tip omogen, un tip care mă implic. Vom fi generația care vom îndepărta această camarilă a lui Marian Oprișan, al lui «Portofel» și vom da viață acestui județ”

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW