Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Potențiala prezidențiabilă Ekaterina Duntsova, candidatură respinsă de Comisia Electorală de la Kremlin

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 23 decembrie 2023 Etichete: , ,

Activista anti-război și jurnalista TV Ekaterina Duntsova de 40 de ani și-a depus miercuri candidatura pentru un mandat la Kremlin, însă nu a durat mult până aceasta a fost respinsă, sâmbătă. Duntsova ar fi apărut pe buletinele de vot din postura de candidat independent, dacă autoritatea electorală rusă i-ar fi permis participarea. Comisia Electorală Centrală din Moscova a motivat respingerea deoarece ar fi identificat mai multe greșeli în documentele Ekaterinei Duntsova.

Candidatul independent la președinția Rusiei, Ekaterina Duntsova, nu va avea permisiunea de a apărea pe buletinul de vot la scrutinul din martie 2024, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins documentele de nominalizare ale acesteia.

Duntsova, în vârstă de 40 de ani, jurnalistă și politician local din regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, și-a anunțat candidatura la președinție în noiembrie pe o platformă pro-pace și pro-democrație.

Săptămâna aceasta, ea și-a asigurat susținerea unui grup de inițiativă de peste 500 de susținători, așa cum este necesar pentru candidații care nu candidează ca parte a unui partid politic.

În cadrul unei reuniuni de sâmbătă, Comisia Electorală Centrală (CEC) din Moscova a respins documentele sale, afirmând că a găsit peste 100 de greșeli de scriere și alte erori, relatează The Moscow Times.

„De ce vorbim despre permisiune dacă acesta este dreptul meu conform legii și am această posibilitate și am calitățile necesare pentru a mă pune în față?”, a declarată Ekaterina Duntsova, întrebată fiind de reporteri dacă autoritățile ruse îi vor aproba candidatura la alegerile prezidențiale.

Duntsova, îndemn la credință

În urma aflării veștilor cum că i-a fost respinsă participarea la scrutinul din 2024, Ekaterina Duntsova a declarat:

Vreau să credem cu toții că vom putea avea o nouă șansă. Nu vă pierdeți credința, nu vă pierdeți speranța”.

În urma întâlnirii CEC, Duntsova a declarat că intenționează să facă apel la decizia comisiei în instanță și intenționează să ceară partidului liberal Yabloko să o nominalizeze drept candidat.

Sursă foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW