Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Popescu: România este interesată de achiziţia de GNL, petrol şi produse petroliere din Emiratele Arabe Unite

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 iunie 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri, 22 iunie, că România este interesată de achiziția de GNL, petrol și produse petroliere din Emiratele Arabe Unite. 

„România este interesată de achiziția de GNL, petrol și produse petroliere din Emiratele Arabe Unite, având în vedere interesul de a ne diversifica sursele și rutele de aprovizionare. Totodată, am invitat companiile emirateze să vină să investească în România, în sectorul energiei, inclusiv în energia regenerabilă”, a detaliat Popescu, referindu-se la intervenția sa în cadrul celei de-a doua sesiuni a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul EAU, reuniunea ministerială.

De asemenea, liberalul a transmis că există un potențial semnificativ de cooperare între cele două țări în sectorul energiei.

Anterior, Guvernul precizase că premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere, la Abu Dhabi, cu A.S. Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele E.A.U. și cu A.S. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele și prim-ministrul E.A.U.

„Discuțiile au vizat dezvoltarea și consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic și sectorial între cele două state. În cadrul întrevederii, au fost abordate teme importante și prioritare pentru Emiratele Arabe Unite și pentru România, precum și subiecte de interes regional și internațional.

Principalele teme au vizat proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii și IT.

Dialogul a stabilit reperele concrete pentru soluții privind diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol și gaze, în contextul situației tensionate din regiunea Mării Negre și a embargoului european față de livrările rusești de petrol și produse petroliere.

Totodată, au fost abordate și oportunitățile de investiții în România în domeniul energiei regenerabile, atât off-shore, cât și on-shore”, arată Executivul.

Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW