Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Popescu, despre posibilitatea ca terasele să fie închise seara: Prima măsură mai restrictivă ar fi să limităm orarul de deschidere / Ce spune ministrul Economiei despre redeschiderea restaurantelor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Economiei Virgil Popescu spune că nu susține închiderea teraselor, dar că dacă regulile nu sunt respectate s-ar putea lua decizia ca orarul de funcționare al acestora să fie redus, astfel încât localurile să nu mai funcționeze după orele 22/23.

Eu nu susțin închiderea teraselor atâta timp cât sunt respectate regulile. Dacă vedem că regulile nu se respectă și nu se respectă atunci prima măsură mai restrictivă ar fi să le limităm, evident, să le limităm orarul de deschidere și de închidere, funcționarea în timp. Dacă lucrurile se întâmplă într-un ritm mai accentuat, nerespectarea regulilor noaptea, evident că singura soluție este să nu le mai lăsăm deschise după ora 22, după ora 23. Haideți, totuși, să vedem. N-aș susține o așa măsură bruscă atâta timp cât aș vedea că în perioada imediat următoare lucrurile intră într-o oarecare normalitate”, a spus Virgil Popescu, la Digi24.

Referitor la posibilitatea ca restaurantele să fie redeschise și în interior, Virgil Popescu a spus: „Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor. Și mâine vom lua în discuție acest lucru, dar repet, nu sunt optimist că acest lucru va întruni o majoritate în așa fel încât să se poată deschide restaurantele. Trebuie să ne convingem că cetățenii, turiștii respectă regulile pe terase și apoi discutăm și de deschiderea restaurantelor. Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut. Nu facem decât să escaladăm evoluția cazurilor”.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW