Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ponta: PSD și PNL au făcut înțelegerea de a nu avea alegeri în două tururi şi preşedinte de CJ dintre consilieri

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 4 iunie 2020 Etichete: , ,

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că PSD și PNL s-au înțeles pentru a nu exista alegeri în două tururi pentru primari și președinte de Consiliu județean dintre consilieri, în cadrul unei dezbateri online, organizată de Expert Forum.

„Dacă apare un al doilea val de epidemie, noi, politicienii, trebuie să luăm decizia de a amâna alegerile până când trece al doilea val, dacă apare. (…) Din punctul de vedere al Pro România, faptul că există această înţelegere între PNL şi PSD de a nu avea alegeri în două tururi la primari şi de a nu avea preşedintele de Consiliu judeţean dintre consilieri este o gravă deturnare a ceea ce ne dorim să facem în viitor. Eu am susţinut şi public şi i-am spus şi domnului prim-ministru Orban că orice formulă prin care propune alegeri în două tururi şi preşedinte de Consiliu judeţean dintre consilieri, Pro România nu va vota nicio moţiune a PSD şi UDMR. După care, mi-am dat seama că şi PNL îşi doreşte sistemul acela şi cred că o să avem mari dezamăgiri legate de aleşii locali”, a declarat Ponta.

Liderul Pro România a precizat că, în cazul în care nu va exista un nou val de pandemie și alegerile locale vor avea loc în acest an, formațiunea pe care o conduce vrea ca localele și parlamentarele să fie cât mai apropiate.

„Dacă le faci la două săptămâni, o săptămână între ele, este cel mai logic şi din punctul de vedere al cheltuielilor, al organizării, al riscului de răspândire a virusului, dar şi politic are foarte mare sens. În felul acesta, vom vota şi în Parlament. Trebuie să facem acea lege, cum a decis ieri CCR, prin care să prelungim mandatele aleşilor locali şi să şi stabilim ce facem cu data alegerilor. (…) În ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, susţinem orice fel de măsură modernă de vot, sigur cu toate garanţiile de securitate, pentru că acum e prima dată când avem acelaşi partid care deţine practic toate pârghiile politice şi atunci e nevoie de nişte garanţii suplimentare că nu se fraudează votul”, a adăugat liderul Pro România, citat de Agerpres.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 23940 more Information on that Topic: mainnews.ro/ponta-psd-si-pnl-au-facut-intelegerea-de-a-nu-avea-alegeri-in-doua-tururi-si-presedinte-de-cj-dintre-consilieri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW