Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Ponta: Evident că s-ar impune amânarea alegerilor/ Avem 3.200 de primării cu 3.200 de candidaţi, ori şapte partide, sau câte sunt. Care e şansa să nu luăm microbul?

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 22 iulie 2020 Etichete: ,

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că s-ar impune amânarea alegerilor locale, întrucât există risc prea mare de infectare a populației cu coronavirus.

”Evident că s-ar impune amânarea alegerilor. În acest moment, eu am certitudinea că mă văd cu candidatul meu de la Baia Mare, după care mă văd cu cel de la Mangalia, după care fac o poză cu cel de la Călăraţi şi după aia cu cel de la Botoşani, unul dacă e asimptomatic, eu iau (virusul- n.r,). Ciolacu la fel, Orban se va vedea la fel, Barna se va vedea la fel. Gândiţi-vă că avem 3.200 de primării cu 3.200 de candidaţi, ori şapte partide, sau câte sunt. Avem dosare de depus şi eu mă uit şi zic «Voi chiar vreţi să ne îmbolnăvim toţi?». (…) Care e şansa să nu luăm microbul?”, a afirmat, miercuri seară, la TVR, Victor Ponta.

Acesta a precizat că în cursul zilei s-a văzut cu cel puţin 50 de persoane.

”Aseară am venit din vacanţă, azi cred că au fost cel puţin 50 de oameni cu care m-am văzut, candidatul Pro România la…, şeful Pro România de la… care au zis «Domnu Ponta, facem şi noi o poză?». Eu ce să îi spun omului respectiv? Facem poză cu mască şi să scrie pe mine «Asta e poza mea cu Ponta, e unul cu mască, îl recunoaşteţi după ochelari». Nu am cum să fac chestia asta”, a mai afirmat Ponta.

Victor Ponta a precizat că a discutat cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a amâna alegerile.

”Am avut discuţia cu domnul Ciolacu azi, acelaşi lucru i-am spus domnului Ciolacu, o să te îmblnăveşti şi tu şi eu. Asta i-am spus. S-a dus la şedinţă la PSD să decidă dacă e bine că totuşi, proiectul cu 27 septembrie este proiect PSD – PNL. Apropo că e luptă mare, dar fac proiectele împreună. I-am spus «Te rog pe tine să fii mai raţional decât Orban». I-am spus că ne punem toţi în pericol şi că înseamnă că în octombrie o să fim toţi de vină. Asta mai lipseşte, să dea politicienii virusul în toată ţara, nu ajunge că ne înjură lumea”, a mai declarat liderul Pro România.

Acesta consideră de neînţeles organizarea alegerilor, atâta timp cât sunt segmente de acticitate care încă nu s-au redeschis şi se instituie carantina în diferite localităţi.

”Pe de-o parte, nu mă laşi să avem activitate, închid comune, închid oraşe, Mioveniul, dar deschizi Mioveniul dacă votează cu PNL, dacă votează cu PSD îl închizi la loc? Evident, exagerez ca să arăt că toată comunicarea este aberantă. În primul rând, vii şi spui «Purtaţi mască!» În primul rând Iohannis, Orban, miniştri nu poartă niciunul mască. Apoi spun că e ceva groaznic, periculos, dar mergeţi la alegeri să ne votaţi. Economia e o problemă, nu avem bani de alocaţii, dar în schimb iese Cîţu care spune că suntem singura ţară care avem creştere economică. Alo, ai luat-o razna, ce creştere economică să ai, nu ai creştere economică, ai cădere economică, are toată lumea cădere economică. Tu de ce vii să mă minţi şi să îmi spui că avem creştere?”, a mai declarat Ponta.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW