Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Ponta, despre Guvernul Dăncilă: Este un Guvern format de Dragnea pe niște criterii ale lui. S-a dovedit acum că este foarte, foarte slab

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 29 august 2019 Etichete: , , ,

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, joi, că partidul său va semna moțiunea de cenzură pe care opoziția o va depune în Parlament doar dacă liberalii și USR vor veni înainte cu programul de guvernare dar și cu propunerea de premier. Pe de altă parte, Ponta spune că actualul Guvern trebuie să pice pentru că „a avut rezultate proaste” și pentru că este „guvernul lui Dragnea”.

„Sunt 28 de miniștri. Nu pot să spun că toți sunt răi. Marea majoritate nu au ajuns acolo pe bază de competențe. Ei au ajuns acolo pe alte criterii. Este un Guvern format de Dragnea pe niște criterii ale lui personale care s-a dovedit acum ca au avut rezultate proaste. Guvernul actual este foarte, foarte slab și trebuie schimbat

Nu știu dacă Pro România va semna moțiunea de cenzură. Îi aștept cu acordul de guvernare, cu propunerea de premier, cu programul de guvernare, ne uităm și apoi da, semnăm.

Când vor avea PNL -USR un acord politic, cu o persoană desemnată, bănuiesc că îl vor consulta pe domnul Iohannis, apoi vom vedea „, a declarat Victor Ponta la digi24.

Victor Ponta spune că viitorul Guvern va avea un mandat limitat, de un an de zile, perioadă în care trebuie să rezolve mai multe probleme: alegerea primarilor în două tururi, Ordonanța 114, alegeri în două tururi, legea 223 privind pensiile militare.

„Noi, Pro Romania, am spus deja ca vrem alegeri in doua tururi. În 2016, Guvernul Cioloș a spus că nu poate da Ordonanță de Urgență pentru a modifica legea cu un an înainte de alegeri pentru că există o recomandare a Comisiei de la Veneția  potrivit căreia cu un an înainte nu se schimbă legea.

În legătură cu Secția Specială să vină cu proiectul de lege și îl discutăm, nu cred că trebuie dată Ordonanță. La Referendum s-a votat să nu se mai dea Ordonanțe”, a mai spus liderul Pro România.

În ceea ce privește candidatul la prezidențiale, Victor Ponta spune că Mircea Diaconu va intra în turul al doilea.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW