Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Pompierii români au ajutat la localizarea unui incendiu din insula Rodos

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 6 august 2023 Etichete: , , ,

Pompierii români, împreună cu pompierii eleni, lucrează în continuare la lichidarea incendiului izbucnit sâmbătă, 5 august, în zona carierei de piatră (Aragonitis), la aproximativ 55 km de satul Vilia, în regiunea Attica, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență(IGSU).

În prezent, incendiul este localizat, se acționează atât terestru cât și aerian (începând cu orele 06.00) pentru lichidarea ultimelor focare.

La solicitarea ofițerilor de legătură greci, având în vedere dispozitivul de interventie cu lungimea de 1 km de linie de furtun realizat de modulul României, s-a acționat pe tot parcursul nopții cu 4 mașini de stingere, în sprijinul pompierilor greci.

S-a realizat permanent schimbarea efectivelor la un interval de patru ore și s-au asigurat mijloace suplimentare pentru iluminat, menționează IGSU.

Vineri, 4 august, au ajuns în Grecia încă 90 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență, pentru a ajuta a stincerea incendiilor de vegetație.  Durata misiunii este de 5 zile. Pompierii români detașați în Grecia au în dotare în șapte  autospeciale de stingere incendii de pădure, patru  autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l, 1 autospecială pentru intervenție rapidă cu capacitatea de 600 l și alte trei vehicule pentru transport personal.

Sursă foto: IGSU

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW