Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Polonia a reluat căutările la sol după ce o rachetă rusă a intrat în spaţiul său aerian

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2023 Etichete: , ,

Polonia a reluat operațiunea de căutare a potențialelor elemente ale unei presupuse rachete rusești, pe care a susținut că a încălcat spațiul său aerian vineri dimineață, conform informațiilor furnizate de Reuters.

„Informăm că pe 30 decembrie se va efectua o căutare la sol în voievodatul Lublin pentru posibile elemente ale obiectului care a încălcat ieri spaţiul aerian polonez”, a anunţat Comandamentul operaţional al armatei poloneze pe platforma X. „Scopul căutării este de a confirma definitiv că niciun element al obiectului nu a rămas pe teritoriul polonez”, a precizat armata poloneză.

Vineri, oficialii militari polonezi au anunțat că obiectul a părăsit spațiul aerian al țării la trei minute după ce a intrat din direcția frontierei cu Ucraina.

„Partea ucraineană şi aliaţii au confirmat iniţial înregistrările noastre radar că obiectul a părăsit teritoriul polonez”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Comandamentului operaţional.

Căutările erau programate să continue până la ora 19.00 GMT (21.00, ora României), după ce fuseseră întrerupte peste noapte, conform adăugirii sale.

Aproximativ 480 de soldați din Forțele de Apărare Teritorială urmau să participe la operațiunile de căutare în zona apropiată orașului Zamosc din sud-estul Poloniei, conform precizărilor făcute de Comandamentul operațional pe X.

Vineri seara, Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei, solicitând explicații cu privire la încălcarea spațiului aerian polonez de către o rachetă ghidată rusă.

foto: Ministerul Apărării Naționale

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW