Wednesday, May 18, 2022
Jurnalism corect


Polițistul pedofil din București, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 octombrie 2020

Judecătorii de la Curtea de Apel București l-au condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pe Eugen Stan, polițistul de la Secția 22 din Capitală care a agresat sexual doi copii, de 5, respectiv 9 ani, într-un lift. 

Inițial, Eugen Stan fusese condamnat de Judecătoria Sector 6 la 19 de închisoare cu executare, pedeapsa fiindu-i majorată cu un an de CAB.

Acesta va avea de achitat câte 50.000 de lei pentru 14 dintre victime.

Minuta instanței

„Inculpatul Stan Eugen urmând să execute în final pedeapsa de 20 de ani închisoare în regim de detenţie. În baza art. 45 alin.1,2 C.pen. aplică pe lângă pedeapsa principală de 20 de ani închisoare pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,n,o C.pen. (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a comunica cu victimele, se arată în minuta Curții de Apel București

Acuzațiile procurorilor

Eugen Stan a fost trimis în judecată pentru 18 agresiuni sexuale pe care le-ar fi săvârșit între noiembrie 2009 și ianuarie 2018. Victimele avea vârste cuprinse între 5 și 38 de ani.

„În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora,” arată procurorii.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW