Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Polițistul care ar fi cerut un milion de euro șpaga a fost arestat preventiv

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 2 mai 2020 Etichete: , ,

Tribunalul București a decis să emită mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marius-Aurelian Fleancu, acuzat de DNA că ar fi pretins mită de 1.100.000 de euro pentru a interveni în favoarea clasării unei cauze penale. Decizia este executorie, dar poate fi atacată cu recurs.

DNA: Poliţistul ar fi pretins 1.100.000 euro, pentru sine, procurorul de caz şi procurorul şef de secţie

„În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofițer poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție.

Banii ar fi fost pretinși prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofițerul fusese delegat să efectueze activități de urmărire penală, în schimbul promisiunii că:
– acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare
– acesta ar interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse”, transmite DNA.

Poliţistul era delegat la Parchetul General şi făcea acte de cercetare în mai multe dosare, în principal în cauze instrumentate de procurorul Elena Iordache, au precizat surse din sistem.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW