Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni a primit închisoare cu suspendare

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 31 ianuarie 2024

Polițistul Cristian Popescu, care în urmă cu doi ani a accidentat-o mortal pe Raisa, o fetiță de 13 ani din Capitală, a fost condamnat miercuri, 31 ianuarie, de Judecătoria Sectorului 1, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Decizia instanței nu este definitivă.

Accidentul a avut loc pe 13 ianuarie 2022, pe bulevardul Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei. O mașină de poliție a lovit două fete de 11 ani pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, iar Marina a fost grav rănită.

Societatea de asigurare City Insurance este obligată să plătească daune morale către părțile civile implicate în proces, anume 160.000 de euro pentru familia Raisei, și 90.000 de euro pentru Marina.

Poliţistul a fost obligat şi la muncă în folosul comunităţii.

Avocatul familiei Raisei a declarat că părinții vor pedeapsă cu executare pentru polițist și că vor ataca decizia primei instanțe cu apel.

Polițistul ar fi recunoscut la audieri că i-a susținut corpul copilei cu bocancul (foto articol), dar, spune el, pentru că așa i-ar fi solicitat operatorul 112.

Potrivit înregistrării apărute în presă, operatorul i-a cerut acestuia să aşeze copilul în poziţia de siguranţă, nicidecum să o sprijine cu bocancul. Potrivit acelorași surse, polițistul a recunoscut că și-a schimbat geaca, așa cum au relatat unii dintre martori, însă, a motivat el în fața anchetatorilor, pentru a nu fi linșat de oamenii adunați.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW