Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Polițiștii rutieri au verificat peste 4.200 de autovehicule destinate transportului de elevi/ Sute de autobuze aveau ITP-ul expirat şi nu deţineau RCA

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2019 Etichete: , , ,

În această săptămână, polițiștii rutieri au verificat peste 4.200 de autovehicule destinate transportului de elevi și au depistat sute de microbuze școlare cu ITP-ul expirat și care nu dețineau RCA.

„Încă de la sfârșitul lunii august, poliţiştii rutieri din țară au controlat 4.236 de autovehicule destinate transportului de elevi.

Documentele conducătorilor auto (permisul de conducere și atestatul), ale autovehiculului (certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie auto, asigurarea pentru bagaje, ITP, licența de transport), precum și starea tehnică a vehiculelor (starea cauciucurilor, funcționarea semnalizării, a lumilor) au fost verificate.

291 dintre autovehicule aveau termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat, iar 268 nu aveau asigurare de răspundere civilă auto încheiată. Conducătorilor auto și coordonatorilor activității de transport le-a fost atrasă atenția ca autovehiculele destinate transportului școlar la care au fost constatate deficiențe să nu fie utilizate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

De asemenea, șoferii de microbuze și coordonatorii de transport au fost verificați și instruiți, iar în urma verificărilor au fost identificați 31 de șoferi ce nu dețineau atestat profesional.

„Alături de poliții rutieri au fost și colegii de la prevenire. 4.000 de conducători auto și 1.981 de coordonatori de transport au fost verificați și instruiți, iar în urma verificărilor, au fost identificați 31 de șoferi ce nu dețineau atestat profesional.

Polițiștii vor continua controalele în trafic ce vizează microbuzele școlare, ținând cont și de semnalizarea rutieră din zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia, iar neregulile constatate sunt aduse la cunoștința administratorilor drumuri public împreună cu solicitarea de a le remedia, în regim de urgență”, se mai arată în sursa citată.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW