Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii de penitenciare refuză să intre la program timp de patru ore

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 31 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Polițiștii de penitenciare, membri ai Sindicatului naţional al poliţiştilor de penitenciare (SNPP), au declanşat, miercuri, 31 mai, un protest, refuzând să mai presteze ore suplimentare şi anunţând că vor intra la muncă abia la ora 11.00. Dacă revendicările salariale nu vor fi soluţionate, sindicaliştii spun că durata protestului va fi majorată în iunie, blocându-se activitatea din închisori, au transmis reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor(FSNAP).

„Acţiunea de miercuri, 31 mai, va demonstra că Poliţia Penitenciară se menţine funcţională doar pentru că salariaţii acceptă să presteze muncă suplimentară într-un volum unic în România”,  au precizat reprezentanții sindicatelor din penitenciare.

Prin refuzul polițiștilor de penitenciare de a intra la programul de astăzi, 31 mai, timp de patru ore, nu a mai fost efectuat „apelul de dimineață”. Aproximativ 8000 de angajați din penitenciare sunt afiliați sindicatelor mai sus menționate. Până la acest moment, Guvernul nu a anunțat negocieri cu sindicatele din penitenciare.

Care sunt revendicările polițiștilor de penitenciare

Sindicatele din penitenciare susțin că pot declanșa greva generală, în cazul în care Guvernul României nu va răspunde revendicărilor pe care le au:

-acordarea salariilor prevăzute în Legea-cadru nr 153/2017 Aplicarea legii pensiilor militare fără modificări –actualizarea şi indexarea pensiilor militare

-plata normei de hrană la valoarea actualizată, fără plafonări

-plata normei de echipare la valoarea actualizată, fără plafonări

-plata salariului de grad la valoarea actualizată, fără plafonări

-deblocarea posturilor vacante.

Guvernul Ciucă se confruntă cu proteste masive, chiar pe final de mandat. Așa cum Main News a mai relatat, rocada guvernamentală a fost amânată din cauza grevei generale a profesorilor, iar mai multe sectoare din administrația publică au anunțat proteste, nemulțumite de salarii și de condițiile de lucru.

Sursă foto: FSNAP

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW