Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii de frontieră români au salvat aproape 500 de migranți din Marea Mediterană

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2022

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au întors acasă miercuri, 9 noiembrie, după o operațiune de prevenire și combatere a migrației la care au participat în Marea Mediterană timp de patru luni, se arată într-un comunicat de presă al instituției. 

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii de frontieră români au salvat 484 de persoane, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate și de mici dimensiuni, ce navigau în Marea Mediterană.

Nava de patrulare cu polițiști români a Gărzii de Coastă s-a aflat în misiune la Marea Mediterană în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2022” sub egida Agenţiei Frontex.

Obiectivul principal al misiunii este sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.

„Pe timpul misiunii, echipajul navei, format din 28 de poliţişti de frontieră, a efectuat 1.143 ore de patrulare pe mare și a participat la 6 operațiuni de căutare și salvare a vieților omenești pe mare”, mai transmite Poliția de Frontieră.

Sursa foto: Forțele Navale Române

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW