Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii Capitalei au reținut trei bărbați pentru lipsire de libertate și viol

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 22 august 2019 Etichete: , , , ,

Polițiștii din cadrul Biroului Agresiuni Sexuale- Serviciul Omoruri- Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au reținut trei bărbați pentru săvârșirea infracțiunilor de libertate și viol.

În urmă cu șase ani, trei bărbați de 23, 28 și respectiv 29 de ani ar fi lipsit de libertate în mod ilegal doi minori, pe care i-au dus într-un apartament din Sectorul 2 al Capitalei, forțându-i să întrețină relații sexuale, bătându-i și amenințându-i. Minorii au fost aduși pe rând în apartament de către unul dintre bărbați, pe care aceștia îl cunoșteau.

În luna iunie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și viol, după analizarea rezultatelor percheziției informatice într-un dosar în instrumentare.

Cei trei bărbați au fost reținuți și urmează să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW