Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Poliţiştii au verificat transportul de persoane în regim de „TAXI”, în zona aeroporturilor / Au fost date amenzi de peste 14.000 lei

By news.ro , in Stirile zilei , at 19 mai 2024 Etichete: , , , ,

Direcţia de Poliţie Transporturi a organizat, pe 13 mai, o acţiune de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” şi în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor civile din România. În cadrul acţiunii, au fost verificate 198 de autovehicule, au fost legitimate 314 persoane, fiind aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.090 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 47 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 3 la alte acte normative, arată comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 2 plăcuţe de înmatriculare.

De exemplu, pe 13 mai, ora 12.50, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Aeriene Craiova au depistat un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în zona Aeroportului Internaţional Craiova. În urma verificărilor efectuate, împreună cu specialişti R.A.R., s-a constatat faptul că autoturismul emană noxe peste limita legală admisă, fapt pentru care acesta a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 825 de lei.

Tot pe 13 mai, ora 13.15, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Aeriene Craiova au depistat un bărbat, de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în zona Aeroportului Internaţional Craiova, care, la finalul cursei, nu a eliberat bon fiscal pentru contravaloarea prestaţiei efectuate. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu amendă de 500 de lei.

Foto:

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW