Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Polițiștii au pus sub sechestru mai multe aparate de tip wellness pentru a recupera prejudiciul în dosarul în care medicii falși mințeau oameni că sunt bolnavi pentru a-i determina să cumpere echipamente

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 iulie 2020 Etichete: , , ,

Poliția Capitalei a pus sub sechestru mai multe aparate de tip wellness și suma de 560.000 de lei, pentru a recupera prejudiciul în dosarul ce vizează false cadre medicale care au păcălit mai multe persoane că sunt bolnave și le-au convins să cumpere echipamente sanitare. Peste 120 de polițiști au făcut mai multe percheziții în acest caz.

Polițiștii bucureșteni au pus sub sechestru mai multe aparate de tip wellness și suma de 560.000 de lei, pentru a recupera prejudiciul în dosarul ce vizează false cadre medicale care au mințit mai multe persoane că sunt bolnave și le-au convins să cumpere echipamente sanitare.

„În urma perchezițiilor, polițiștii bucureșteni au ridicat în vederea recuperării prejudiciului aparatură de tip wellness și suma de peste 560.000 de lei. De asemenea a fost dispusă măsura sechestrului asigurator până la concurența sumei de 832.000 de lei. Cercetările sunt continuate de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, anunță Poliția Capitalei.

Mai multe persoane au fost înșelate în ultimii patru ani de către reprezentanții unor societăți comerciale, care, după ce atrăgeau persoane vătămate prin promisiunea efectuării unor analize medicale gratuite, le mințeau că se află într-o stare gravă de sănătate.

Ulterior, infractorii ar fi profitat de starea de tulburare creată şi ar fi determinat persoanele vătămate să cumpere aparate comercializate la preţuri nejustificat de mari raportat la prețul de achiziție al acestora.

„Aparatele respective nu se afla pe lista dispozitivelor medicale a ANMDMR, iar societăţile comerciale nu au angajati cu studii medicale sau aviz de practică în medicina complementară. În cazul în care persoanele vătămate doreau rezilierea contractului, acestea ar fi întâmpinat mari greutăţi în recuperarea sumelor de bani achitate cu titlul de avans”, spun polițiștii.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW