Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii au deschis trei dosare penale pentru familiile care și-au trimis copiii la cerșit în stațiunea Costinești/ Sursa: Minorii fac parte din familii defavorizate

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 21 august 2019 Etichete: , , ,

Polițiștii din Constanța au găsit șase copii, cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani, în timp ce erau la cerșit în stațiunea Costinești. Surse din cadrul IPJ Constanța au declarat, pentru mainnews.ro, că acești copii erau aduși de rude din diverse comune învecinate. 

În urma acestui eveniment, autoritățile au întocmit trei dosare penale pentru exploatarea cerșetoriei și folosirea unui minor în scop de cerșetorie.

În primul caz, polițiștii au depistat patru copii, cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani, în stațiunea Costinești. În zonă se găsea și mama unuia dintre minori, ceilalți trei fiind nepoții acesteia. Tot în aceeași zi, agenții au descoperit doi bărbați, de 30 de ani, respectiv 42 de ani, cu dizabilități fizice, care cerșeau. La câțiva metri distanță de aceștia, se afla mătușa lor, o femeie de 46 de ani.

Totodată, după miezul nopții, polițiștii din Constanța au mai prins doi copii, de 5 și 7 ani, care cerșeau în aceeași stațiune, în apropiere fiind găsită și mama acestora, o femeie de 45 de ani, care ținea în brațe un alt minor.

Surse din cadrul IPJ Constanța: Copiii fac parte din familii defavorizate

În aceste cazuri au fost anunţaţi şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa.

Autoritățile spun că cei patru copii, dar și femeia care îi însoțea, sunt din localitatea constănțeană Cobadin. Trei dintre minori au fost preluați și plasați în regim de urgență la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență. Femeia și fetița ei se află la Modulul Mamă Copil. Autoritățile vor face anchetă socială pentru a decide ce măsuri de protecție vor fi luate pentru ceilalți trei minori.

De asemenea, copiii găsiți noaptea pe străzile din Costinești au fost duși la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă. Toți sunt din localitatea Negru-Vodă, anchetele acestora fiind în curs, conform reprezentanților DGASPC.

„Copiii fac parte din familii defavorizate!”, a precizat sursa citată, pentru mainnews.ro.

Situația copiilor puși să cerșească în Costinești a fost adusă în atenția publică de o turistă, care timp de cateva zile a urmarit situatia minorilor. Unii dintre ei au fost fotografiați în timp ce dormeau, epuizați, pe străzi.

Comentarii


  • Wow, fantastic weblog layout! How long have you been running a blog for?
    you made running a blog look easy. The full look of your web site is great, as well as the content material!
    You can see similar here e-commerce

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW