Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii au depistat 50 de cetăţeni străini care încercau să intre ilegal în țară la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac şi Nădlac II

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 decembrie 2023 Etichete: , , , ,

Polițiștii de frontieră din Arad, desfășurând activități la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II, au identificat 50 de persoane provenind din diverse țări care încercau să traverseze ilegal granița către Ungaria, acestea fiind descoperite în interiorul a trei camioane TIR. Printre cetățenii depistați se aflau indivizi din Bangladesh, Siria, Irak, Iran și Yemen. Unii dintre aceștia aveau dreptul de intrare legală, în timp ce alții erau solicitanți de azil în România, conform informațiilor furnizate de autorități.

”În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, băuturi alcoolice şi produse alimentare pentru societăţi comerciale din Germania şi Polonia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 43 de cetăţeni străini”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Indivizii au fost preluați și conduși la sediul sectorului pentru a fi supuși unor cercetări, iar în urma investigațiilor, polițiștii de frontieră au identificat că aceștia sunt cetățeni provenind din Bangladesh, Siria, Irak, Iran și Yemen. Conform declarațiilor autorităților, unii dintre acești indivizi au intrat legal în țară, în timp ce alții au depus cereri de azil în România.

„Indivizii au fost preluați și conduși la sediul sectorului pentru a fi supuși unor cercetări, iar în urma investigațiilor, polițiștii de frontieră au identificat că aceștia sunt cetățeni provenind din Bangladesh, Siria, Irak, Iran și Yemen. Conform declarațiilor autorităților, unii dintre acești indivizi au intrat legal în țară, în timp ce alții au depus cereri de azil în România.

”Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, mai anunţă Poliţia de Frontieră.

foto: politiadefrontiera.ro

Comentarii