Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Guvernul, acuzat că a mărit salariile unor categorii de persoane care nu sunt implicate în lupta anti-Covid: Polițiștii și militarii vor beneficia doar de tăierile salariale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” Oficial susține că președintele Klaus Iohannis și Guvernul Orban au mărit salariile unor categorii de persoane care nu au nicio implicare în lupta pentru coronavirus, timp în care „polițiștii și militarii, care își fac treaba cu demnitate și curaj, în stradă, nu își primesc nici măcar acele drepturi date de legiuitor tuturor, în anul 2016.

„S-a promulgat de presedintele Iohannis, legea pentru acordarea de majorari, personalului care este implicat in masuri de combatere a Covid-19!

Hai sa vedem care sunt ” luptatorii” anti-Covid :

1) Institutul pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale, majorare 100% a salariului de baza,

2) cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., Autorităţii Rutiere Române şi Autorităţii Navale Române se majorează cu 20%

3) „începând cu drepturile salariale aferente lunii august 2020, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul bibliotecilor naţionale sau de importanţă naţională, Bibliotecii Academiei Române, precum şi din cadrul muzeelor de importanţă naţională, se majorează cu 30%.

Da, v-ati prins ca am glumit!

De fapt, gluma asta proasta si cu caracter de continuitate nu o fac eu, ci ne-o face PNL-ul, prin presedintele statului, prin Ludovic Orban si prin ministrul Vela al MAI.

Se ofera majorari salariale, la vreme de criza (inclusiv financiara, nu e doar criza epidemica), unor categorii care nu au nicio treaba cu Covidul”, scrie sindicatul pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, polițiștii și militarii, cel mai probabil, vor „beneficia” doar de tăierile salariale.

„Politistii si militarii, cel mai probabil, o sa „beneficieze” doar de taierile salariale, alea care acum sunt anuntate asa, cica sub forma de opinie personala(!), ca sa testeze opinia publica, doar de ministrul Citu.

Incep sa cred ca ticalosenia PSD, care a rupt pe genunchi, incepand cu 2016, categoria politistilor si militarilor, a primit doar alta masca, masca PNL.

Ministrul Vela si partidul lui nu trebuie sa mai aiba nicio credibilitate in ochii nostri, atat timp cat nu este rezolvata omisiunea ticaloasa de nepunere in practica, pentru politisti si militari, a beneficiului salarizarii la nivel maxim. Beneficiu aplicat din 2016 pentru toate categoriile de bugetari!”, au mai scris aceștia.

Polițiștii îl critică pe președintele Iohannis pentru că le oferă medicilor care se ocupă de pacienții infectați 500 de euro, în condițiile în care „ei fug de un salariu de 200 de milioane”.

„E greu de crezut ca ii pacalesti sa se intoarca cu un mizilic de 25 milioane. Inclusiv spitalul de la Suceava a trecut sub management militar, de cat de buni au fost managerii civili”, au mai transmis polițiștii.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW