Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Polițiști din Argeș, acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat care înscena accidente auto. Care este prejudiciul

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 12 septembrie 2024

Doi polițiști din județul Argeș sunt cercetați alături de alte 18 persoane pentru constituirea unui grup infracțional care se ocupa cu înscenarea unor accidente auto pentru despăgubiri de la societățile de asigurări, a transmis joi, 12 septembrie, Direcția Generală Anticorupție (DGA), într-un comunicat de presă. Prejudiciul estimat depășește 100.000 lei.

„În fapt, începând cu anul 2022, 5 dintre persoanele cercetate, respectiv doi agenți de poliție, 1 inspector de daune colaborator al unor societăți de asigurare și încă 2 persoane au constituit un grup infracțional organizat, ce avea ca scop simularea producerii unor accidente rutiere, pentru obținerea ulterioară a despăgubirilor de la societățile de asigurare, aducând astfel, un prejudiciu societăților de asigurare, estimat în această fază a cercetărilor la valoarea de peste 100.000 lei”, arată DGA.

Cercetările în acest dosar penal au fost extinse după ce în luna iunie au avut loc percheziții și a fost reținut un polițist, care acum se află sub control judiciar.

Cel de-al doilea polițist a fost reținut miercuri, 11 septembrie.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW