Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Polițist din Timiș, reținut de DNA, după ce ar fi pretins mită un teren în valoare de 2,4 milioane de euro

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 11 mai 2022

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reținut marți, 11 mai, pentru 24 de ore, un polițist din comuna Giroc, județul Timiș, bănuit că ar fi pretins de la un cetățean, sub formă de mită, un teren intravilan în valoare de 2,4 milioane de euro, dar și suma de 13.000 euro. Agentul este urmărit penal pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată pentru care riscă până la 7 ani de închisoare. 

Potrivit parchetului anticorupție, agentul de poliție Aurelian Gîrd i-ar fi cerut unui cetățean, martor în dosar, suma de 13.000 euro pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă la un judecător din București.

Conform anchetatorilor, magistratul bucureștean ar fi urmat să acorde martorului dreptul la o suprafață de teren de 10,8 hectare, situată în comuna Giroc, județul Timiș, la care ar fi fost îndreptățită familia acestuia.

Totodată, arată DNA, după ce ar fi primit suma de bani chiar în sediul postului de poliție Giroc, Aurelian Gîrd a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 merti pătrați de teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 metri pătrați teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru „colaboratorii” săi care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv. Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie.

„De menționat este faptul că, la o simplă consultare a Studiului de piață privind valorile minime ale imobilelor din județul Timiș – 2021, identificat pe site-ul http://www.unnpr.ro/files/expertize2021/CNPTimisoara/Studiu_de_piata_Timis_2021.pdf, a rezultat că terenurile pretinse ar valora 2.420.000 euro (110 euro/mp)”, se mai arată în comunicatul DNA.

La data de 11 mai 2022, suspectul Gîrd Aurelian urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *