Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


FOTO Poliția, sesizată că o femeie a fost urcată cu forța într-o mașină: Cum au acționat oamenii legii/ Victima refuză să depună plângere

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 13 august 2019 Etichete: , ,

În cursul zilei de luni, o femeie a fost urcată cu forța într-o mașină, chiar în centrul Capitalei, în spatele hotelului Intercontinental. Momentul a fost surprins de un martor care a sunat imediat la poliție. A fost deschisă anchetă, însă victima refuză să depună plângere.

Martorul reclamă că intervenția a durat o oră și 20 de minute

Martorul care a surprins momentul a reușit să facă o fotografie autoturismului și a povestit, pe pagina sa de Facebook, cât de greu au acționat autoritățile.

„Înainte cu 3-4 secunde de poză asta, individul care urcă în mașină trăgea o față de păr și o împingea în mașină, fără voia ei, în spate la Intercontinental. Lume pe stradă, nimeni nici măcar nu a strigăt la el să o lase, darămite să intervină. Am reușit să fac poză asta. M-a înjurat, a încercat să vina după mine, dar a renunțat. Am sunat imediat la 112. Am povestit întâmplarea operatoarei. Apoi polițistului. Le-am zis că am și poză. La un sfert de oră, când mergeam spre casă, m-au sunat să revin la „locul faptei”. Era deja 10.20 seară. Mă întorc. Aștept 20 de minute. Polițistul din centrală dăduse numărul meu greșit, iar echipele de pe teren treceau pe lângă mine, dar nu opreau, deși eram poziționată fix unde stabilisem cu ei. Într-un final, ajung 3-4 jandarmi și vreo 4 polițiști. Reiau povestea. Îmi iau datele de pe buletin. Încep să discute prin stație de ce secție ține zonă respectivă. Îmi zic să aștept alt coleg. Vine. Îi povestesc și lui. Se uită nedumeriți la ce cameră putea prinde scenă-în centrul Bucureștiului, la Universitate!!! Îmi zic să aștept să vina și „grupul operativ”. Vine un puștan de maximum 23 de ani. Îi povestesc și lui. Îmi spune să țin telefonul aproape că mâine s-ar putea să mă sune să vin să dau o declarație. La secția 1. Sau la 6. Nu se știe încă sigur. Între timp s-a făcut oră 23.20. Chem pe cineva să mă ducă acasă cu mașină pentru că era foarte puțin probabil să mai prind transportul public. O oră și 20 de minute. În București, capitală României”, a scris martorul pe pagina sa de Facebook.

Poliția Capitalei: „Persoana implicată nu dorește sa facă plângere”

Cazul a fost preluat de Poliția Sectorului 2, iar la fața locului au fost trimise echipaje specializate. Traseul autoturismului a fost restabilit, iar polițiștii au reușit să identifice persoana care a condus mașina. Conform Poliției Capitalei, victima nu vrea să depună plângere împotriva făptașului.

„Ieri, 12 august 2019, la ora 22.10, prin apel 112, o femeie a sesizat faptul că a fost martor la momentul în care, în zona centrală a municipiului, o femeie a fost urcată cu forța într-un autoturism. Cazul a fost preluat de Poliția Sectorului 2, fiind direcționate echipaje la fața locului.

A fost stabilit parte din traseul autoturismului și a fost identificat proprietarul acestuia. În urma discuțiilor cu deținătorul autoturismului a fost stabilit și utilizatorul acestuia. Cercetările au condus la identificarea persoanelor aflate în autoturism, atât a celor doi bărbați, cât și a femeii.

Cei în cauză au fost depistați de către polițiști din cadrul Secției 18, de unde au fost preluați de cei care au în instrumentare cauza, având în vedere, că din cursul serii, cercetările au fost declanșate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Persoana implicată nu dorește sa formuleze plângere cu privire la incidentul în care a fost implicată ea și concubinul său”, transmite Poliția Capitalei.

 

sursa foto: Poliția Română Facebook/ Roxana Grosu Facebook

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW