Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Poliția Română transmite un mesaj către utilizatorii de Tinder

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Poliția Româna a transmis, prin intermediul unei postări pe Facebook, un mesaj pentru utilizatorii de Tinder pe care îi avertizează să aibă grijă la siguranța datelor lor personale.

„Ești pe Tinder? Nu ne întreba de unde știm…nu știm (chiar tot) ce ai făcut astă vară și ce aplicații ai prin telefon, dar câteva sfaturi îți putem da. Dacă aștepți replica magică la care nu primești ,,seen”…citește în continuare.Să începem cu ce e mai important: siguranța. Siguranța online”, scrie Poliția Română, într-un mesaj pe Facebook.

Poliția Română atrage atenția asupra faptului că persoanele cu care poți interacționa pe Tinder se pot ascunde în spatele unor conturi false care îți pot fura datele cu caracter personal sau se pot folosi de conversațiile pe care le porți pentru a te șantaja

„Ai auzit de boți?Botii sunt conturi false, care intra în vorbă cu tine și te îndeamnă să accesezi anumite linkuri prin care ți se fură datele, îți sunt livrați viruși sau ești supus unei alte forme de atac informatic. Ar trebui să ți se aprindă un beculeț atunci când ești contactat de pe un profil cu fotografii atrăgătoare și primești cereri de a accesa linkuri.

Pe lângă boți, în spatele unui profil atrăgător se poate ascunde o altă persoană care încearcă să te atragă într-o sesiune pe webcam și de aici lucrurile pot lua o turnură la care nu te așteptai.

Deși o să ai impresia că vorbești cu persoana din profil, de fapt îți este rulat un video gata înregistrat prin intermediul căruia răufăcătorii încearcă să te înregistreze în ipostaze compromițătoare, pentru ca mai apoi să te șantajeze cu publicarea înregistrării, dacă nu le oferi bani. Cât despre replica magică: fii tu însuți:)…și între timp ieși din casă și încearcă să devii cea mai bună versiune a ta”, se arată în postarea Poliției.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW