Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Poliţia Română, explicaţii după dubla crimă de la Oneşti: Atacul victimei a declanşat reacţia violentă a bărbatului. Soția agresorului a spus că își susține soțul/ Cum a decurs intervenția

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 2 martie 2021

Echipa de control trimisă la Bacău de conducerea Poliției Române anunță că primele date arată că atacul uneia dintre victime a declanșat agresivitatea bărbatului și a dus la uciderea celor doi muncitori sechestrați într-un apartament din Onești. Reprezentanții IGPR au precizat că bărbatul a sunat de mai multe ori la 112, cerând anularea deciziei de evacuare a apartamentului pe care l-a deținut, 300.000 de euro sau să discute cu persoane cu funcții înalte în stat. Mai mult, soția agresorului le-a spus polițiștilor că își susține soțul. 

Unul dintre oficialii Poliției Române a afirmat că a fost demarată o anchetă internă cu privire la modul de intervenție a polițiștilor de la IPJ Bacău.

Nu suntem aici dacă poliţiştii de la IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba ca la carte”, este concluzia unui oficial din cadrul Poliției Române.

Intervenția polițiștilor – principalele declaraţii

  •   primul apel a fost înregistrat la 11.47, bărbatul amenințând că o să folosească un cuțit. Apelul s-a întrerupt, însă un echipaj de poliție a ajuns la fața locului la 11.52
  • la 11.55 a ajuns echipa operativă, precum și adjunctul Poliției Onești, care a început negocierea. Ulterior, la fața locului a ajuns și șeful Poliției Onești
  • la ora 13.53 a ajuns negociatorul, preluând discuția cu bărbatul la 14.02. „Negociatorul a fost chemat de urgență la serviciu, fiind liber.  Celălalt negociator era în concediu medical”.
  • la ora 14.38 agresorul a reapelat 112 si a anunțat că ține două persoane sechestrat. A cerut actul de proprietate al apartamentului sau 300.000 euro, iar „în cazul în care aude vreo mişcare în scară sau în faţa blocului, va trece la executarea celor două persoane aflate în posesia sa. Operatorul 112 a cerut să vorbească cu una dintre cele două persoane sechestrate. A vorbit cu un bărbat care a spus că a fost sechestrat şi ameninţat că va fi ucis. Apelul a durat 5 minute şi 41 de secunde”
  • poliţia discută cu soţia, iar aceasta a declarat că îşi susţine soţul în toate demersurile
  • 16.39 a apelat din nou 112, cerând să i se facă legătura cu persoane mai importante din sistemul de stat. Apelul a durat 12 minute şi 45 secunde
  • 16.55 s-a produs un declic. „Am observat mişcarea siluetelor agresorului şi ale unui astatic, am auzit zgomote şi ţipete, indicii că s-a produs o agresiune. Una dintre victime a încercat să îl atace şi a devenit violent (..) Gestul victimei a declanşat reacţia violentă a acestuia”. Poliţiştii spun că pătrunderea în aparatament a fost îngreunată de o scara proptită în uşă.

Şeful SIAS, Alexandru Scurtu, a declarat, referitor la intervenţie, că sunt patru paşi de urmat în astfel de cazuri, precum izolarea si controlul zonei, negociarea, asaltul şi managementul consecinţelor. Scurtu a menţionat că asaltul se realizează când derularea negocierii permite.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW