Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Poliția Română: Declarația pe proprie răspundere poate fi refolosită, fiind permisă modificarea datei

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: ,

Poliția Română anunță că declarația pe proprie răspundere pe care românii trebuie să le completeze atunci când ies din casă pe perioada stării de urgență poate fi refolosită, dacă motivele deplasării și traseul rămân neschimbate, condiția fiind ca data să fie modificată.

Cetățenii au adresat mai multe întrebări Poliției Române, între care aceea dacă este permisă refolosirea declarației prin modificarea datei:

„Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificarea datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare?”.

Poliția Română a precizat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că pot fi refolosite declarațiile pe proprie răspundere, fiind permisă modificarea datei.

„Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate”, spune Poliția.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW