Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Poliția Română, avertisment către români: Problema apelurilor false la 112 este a tuturor celor care la un moment dat au nevoie de ajutor/ Instituția, criticată pe Facebook

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 25 august 2019 Etichete: , ,

Poliția Română a lansat un mesaj public de avertizare în privința celor care sună la 112, deși nu au nevoie de ajutor. Mesajul instituției a stârnit indignarea internauților.

„Nu mai reprezintă un secret faptul că în ultima perioadă ne confruntăm cu foarte multe apeluri false la 112 în care se reclamă răpirea unor persoane, lipsirea de libertate sau sechestrarea. Ieri a fost prezentat în spațiul public ultimul caz înregistrat în București, unde peste 80 de polițiști au găsit timp de mai multe ore o adolescentă, iar totul s-a dovedit a fi o glumă proastă. Din păcate nu a fost un caz singular. Astăzi vorbim despre Sibiu, unde o femeie și-a alertat familia că este lipsită de libertate, în condițiile în care anunțase că are cu ea un copil de un an și 8 luni. În realitate, femeia de 30 de ani încerca să își construiască o apărare în fața concubinului său, căruia, i-ar fi sustras portofelul.

Poliția Română: 112 nu este un mijloc de a crea alibiuri

Vă cerem sprijin și înțelegere. Problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituțională, ci a tuturor celor care la un moment dat au nevoie de ajutor. Dacă sunteți copii, nu vă jucați cu 112, poate alți copii în acel timp au nevoie urgentă ca cineva să ajungă la ei. Dacă sunteți părinți, învățați-i pe cei mici la ce se folosește 112. Explicați-le că acest număr nu este de joacă. 112 nu este un mijloc de a crea alibiuri. Să nu uităm că sutele de polițiști care trebuie să caute presupusele victime, sunt aceiași, care trebuie să intervină la urgențe reale.”, a transmis comisarul-șef de poliție Adina Maftei.

„Apelul Alexandrei nu era o urgență?”

În urma acestei declarații, pe pagina de socializare a instituției internauții s-au arătat indignați, întrebând, unde au fost polițiștii când Alexandra Măceșanu a sunat la 112.

„Așa, și apelul Alexandrei nu era o urgență?”
„Vai, prezentați cazurile false. Dar de cele reale nu vă ocupați”
„112, apel doar pentru urgențe. Și când v-a sunat fetița aia nu a fost urgență?”
„ Păi..când Alexandra a apelat 112, era de joacă?
„Urgență a fost și în Caracal . 112 e doar apel pentru glume !”

Context

Poliția Capitalei a anunțat, vineri, că la ora 18.00, o tânără a apelat Dispeceratul 112 și a reclamat că este ținută cu forța într-un apartament. A indicat o zona, dar nu a putut da mai multe detalii. Ea a fost tot timpul în legătură telefonică cu polițiștii. În căutarea ei au fot angrenate forțe din întreaga unitate de poliție a Capitalei.

Polițiștii au găsit-o pe tânără în jurul orei 2 dimineața. Aceasta a declarat că totul a fost o farsă și că nu s-a aflat nicio clipă în pericol.

„În urma verificărilor și căutărilor efectuate de polițiștii D.G.P.M.B. cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., persoana care a efectuat apelul a fost depistată în jurul orei 02:00, în cursul zilei de astăzi. Persoana în cauză, o minoră de 16 ani, din județul Constanța, a declarat că nu s-a aflat în nicio clipă în pericol și că fost o farsă. Minora a fost condusă la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Sectorului 6, unde a fost audiată în prezența reprezentanțiilor D.G.A.S.P.C..”, au anunțat autoritățile.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW