Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Poliția locală, protest în fața Ministerului Dezvoltării. Care sunt principalele revendicări ale agenților

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 12 martie 2024 Etichete:

Polițiștii locali din România au organizat astăzi un protest în fața Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la inițiativa Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România (FNSUPLR).

Protestul va avea loc în perioada 12-13 martie 2024, începând cu ora 11:00.

„Protestele organizate marți şi miercuri începând cu ora 11:00 la Ministerul Dezvoltării sunt autorizate. Pentru marți sunt așteptați 500 de protestatari din toată țara, iar miercuri autorizația a fost eliberată pentru 100 de persoane”, a declarat președintele Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România, Eugen Tone.

Principalele cereri includ respectarea în întregime a prevederilor Legii nr. 155/2010, inclusiv articolul 35, litera b (care se referă la încadrarea activității în condiții speciale sau deosebite de muncă conform legii), acordarea de compensații pentru efectuarea serviciului în SDSL, introducerea în sesiune legislativă a proiectului POCA elaborat de MDLPA, acordarea normei de hrană în mod obligatoriu, transformarea unui post la mia de locuitori în un polițist local la mia de locuitori și statutul polițistului local.

La începutul lunii decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a inițiat o campanie publică pentru a sublinia importanța prezenței polițiștilor locali în societate. Această campanie este cunoscută sub numele de #șinoiexistăm.

 

 

Foto: PrtSc Facebook Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW