Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Poliția de Frontieră: Peste 34 de tone de deșeuri, oprite la intrarea în țară

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Peste 34 de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în țară și înapoiate în Ungaria de către polițiștii de frontieră de la PTF Petea, pe parcursul zilei precedente, potrivit unui comunicat transmis duminică, 27 noiembrie, de Poliția de Frontieră.

Sâmbătă, în decurs de 2 ore, doi cetățeni români din Maramureș care conduceau camioane înmatriculate în țară au încercat să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

În cazul primului șofer, acesta avea documente care arătau că transportă mobilier, saltele, textile și electrocasnice uzate de la o societate comercială din Germania către o firmă din județul Iași.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 12.000 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale”, se arată în comunicatul citat.

Cel de-al doilea șofer transporta 24.260 de kilograme de plastic și cauciuc de la o societate comercială din Germania către o firmă din județul Neamț.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deșeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri”, au menționat polițiștii de frontieră.

Sursă foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW