Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Poliția de Frontieră: 21 de cetățeni din Egipt, Siria și Palestina au fost prinși când încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pe jos

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 iunie 2020 Etichete: , ,

Un număr de 21 de cetățeni din Egipt, Siria și Palestina care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pe jos, au fost prinși de polițiștii de frontieră din Satu Mare, a anunțat Poliția de Frontieră.

Poliţia de Frontieră a transmis că, sâmbătă, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale.

Polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Satu Mare, au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, pe direcţia localităţii Oar, judeţul Satu Mare, un grup de douăzeci şi unu de cetăţeni străini. Aceştia se deplasau pe jos, încercând să treacă fraudulos frontiera din România în ţara vecină.

Acestea au fost duse la sediul S.T.P.F Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

În urma primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din nouăsprezece bărbaţi, o femeie şi un minor, cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani. La cercetări persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

”În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cele 21 de  persoane din Egipt, Siria şi Palestina au fost evaluate din punct de vedere medical de către lucrătorii DSP Satu Mare. Ulterior, cetăţenii vor fi predaţi de către poliţiştii de frontieră lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Satu Mare, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a menţionat Poliţia de Frontieră.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW