Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Poliția Capitalei: Peste 33.000 de măști faciale non-medicale au fost confiscate/ Ce se va întâmpla cu echipamentele de protecție

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , ,

Polițiștii din Capitală au controlat, joi, un punct de lucru al unei societăți comerciale, care se ocupă cu activități de import de produse de protecție, urmărindu-se în principal modul în care este respectată, aplicată și materializată în documentele financiar-contabile legislația din domeniul echipamentelor de protecție și a produselor medicale.

În urma acestei misiuni oamenii legii au constatat că din data de 9 aprilie și până în prezent, societatea comercială a importat echipament de protecţie,  aproximativ 20.500.000 măști faciale non-medicale, în data de  22 aprilie  constatându-se că între stocul scriptic şi cel faptic există un  plus de peste 33.700 bucăți măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate.

Cu privire la cantitatea de peste 15.500.000 unități, identificată în depozitul societăţii comerciale sunt continuate verificările, inclusiv pentru a se stabili dacă societatea îndeplineşte condiţiile pentru a executa acte de comerţ cu produse din categoria echipamentelor de protecţie.

„A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 1 lit.e din Legea 12/1990  privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

De asemenea, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti se continuă verificările cu privire la societatea comercială, având în vedere că la punctul de lucru au fost identificate 11 persoane, cetăţeni străini, pentru care nu au fost puse la dispoziție contractele de muncă încheiate.

La punctul de lucru s-au aflat şi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări care au efectuat verificări cu privire la legalitatea  dreptului de ședere pe teritoriul României, una dintre persoane fiind preluată de către această unitate.

Cu privire la cele peste 33.700 bucăți măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate, acestea vor fi puse la dispoziţia organelor competente, în vederea atribuirii cu titlul gratuit”, anunță Poliția Capitalei.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW